Bio Peel

Een Bio Peel is een 100% natuurlijke kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht worden. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen. Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan.

De behandeling: huidverbetering van binnen uit

De Bio Peel richt zich met name op de basaalcellenlaag. Hier liggen de stamcellen van de huid. Deze stamcellen delen zich in huidcellen. Wanneer de productie van nieuwe huidcellen afneemt wordt de huid dun en kwetsbaar. Als de basaalcellenlaag in een slechte conditie is, zijn de huidcellen die ontstaan ook niet van goede kwaliteit. De huid kan er rood, dof of vaal uitzien, en soms zien we ook een onrustig huidoppervlak ontstaan.
Door de intensieve voeding van de basaalcellenlaag tijdens de Bio Peel worden ook de stamcellen voorzien van de benodigde voedingsstoffen. Dit resulteert in meer gezondere huidcellen, en dus ook in huidverbetering van binnenuit.

Tijdens de behandeling wordt de huid gestimuleerd en geactiveerd. Het huidgevoel kan als prikkelend, tintelend of branderig ervaren worden.
Na het verwijderen van de peeling is het absorptievermogen van de huid verhoogd. Dit wil zeggen, dat alle producten na de peeling beter opgenomen worden. De huid is namelijk gevoeliger na de Bio Peel. Dit kan geen kwaad, het is een teken dat de huid aan het werk gezet wordt. Het metabolisme van de huid krijgt een boost. De doorbloeding wordt geactiveerd, de aanvoer en opname van zuurstof en voedingstoffen wordt verbeterd.

Indicaties:

 • huid met (uitgebluste) puistjes
 • acne-littekens
 • rimpelvorming
 • grove poriën, veel huid-reliëf
 • verslapping van de huid
 • hyperpigmentatie, zonneschade
 • doffe, vale huid

Contra-indicaties:

 • virale infecties
 • open wondjes
 • actinische keratose


Wanneer je gebruik maakt van retinoïden of roaccutane of bijvoorbeeld onlangs een botox behandeling hebt gehad, moet er een bepaalde periode verstreken zijn voordat je een Bio Peel mag ondergaan. Hier kijken we samen naar tijdens de intake.

Wat gebeurt er na een Bio Peel

De huid kan na een Bio Peel op 2 manieren reageren;

 • directe roodheid en warmte van de huid
 • indirecte roodheid en warmte van de huid (dit treedt een paar uur later op)

De reacties zijn heel normaal, duren maximaal 48 uur en horen bij het proces.
Ongeveer 3-5 dagen na de behandeling kan de huid lichtelijk gaan schilferen. De mate van schilfering is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. De huid voelt in deze periode vaak ook wat droger aan. Een volle creme houdt de huid soepel en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn. Hoewel de huid niet specifiek UV-gevoelig wordt door een Bio Peel, raakt de huid wel dode huidcellen kwijt. Hierdoor is de huid dunner en minder goed beschermd tegen UV-straling. Om verbranding te voorkomen dien je na een behandeling altijd minimaal 7 dagen UV-bescherming te gebruiken.

 
Eenmalige behandeling of kuurverband

Een eenmalige behandeling met de Bio Peel is zeker mogelijk. Het is een behandeling om effectief dode huidcellen te verwijderen en tegelijkertijd de huid een boost te geven door de hoge concentratie voedingsstoffen.
Om de huid intensief te verbeteren t.a.v. bijvoorbeeld verslapping van de huid, rimpelvorming, hyperpigmentatie of een onzuivere huid, is een kuurverband aan te raden. Een kuur bestaat uit 3 tot 6 behandelingen met een interval van minstens 7 dagen en maximaal 21 dagen.

Tarieven:

Bio Peel 60 min. € 65,-
Bio Peel kuur van 3 behandelingen 60 min. € 185,-

Je krijgt een mini oil elixer mee voor thuis.

Afspraak maken