Bindweefselmassage

De bindweefselmassage verbetert de huidstructuur. Het is een massage die de celvernieuwing activeert. Bindweefselmassage is zeer geschikt om littekenweefsel los te maken en om een verslapte huid, een slecht doorbloede huid, een verouderde huid, rimpels of acne te verbeteren en te verminderen.  Eigenlijk is de bindweefselmassage geschikt voor alle huidtypes, deze massage kan ook preventief worden ingezet om bijvoorbeeld rimpels te voorkomen.

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel is een belangrijk onderdeel van ons grootste orgaan: de huid. Bindweefsel is de huidlaag tussen de spieren en de huid. Het wordt ook wel gezien als ‘het cement’ dat organen, spieren en gewrichten met elkaar verbindt en ondersteunt. Het houdt ons lichaam in vorm en geeft ons stevigheid. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen

Waarom een bindweefselmassage?

Met een bindweefselmassage worden er bindweefselcellen aangezet tot vernieuwing. Door de stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen en elastine sterk gestimuleerd, wat ervoor zorgt dat de huid verstevigt en verjongt. Daarnaast stimuleert het de doorbloeding. Hierdoor is de huid beter in staat om werkstoffen uit producten op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Door de bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd. Door deze aanpak krijg je een gezondere en stevigere huid met een gezonde kleur. 

✓ Verbetering huid conditie
✓ Stimulering van de huiddoorbloeding
✓ Onderhuidse verklevingen worden los gemaakt
✓ Opnameverbetering van werkstoffen
✓ Bevordering van de celdeling
✓ Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
✓ Verbetering van de huidstructuur en huidteint
✓ Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens

Hoe werkt een bindweefselmassage?

De bindweefselmassage prikkelt de onderste laag van de huid, het onderhuids bindweefsel. Het is belangrijk dat de bindweefselmassage goed wordt uitgeoefend op de middelste en onderste huidlaag. Door de diepe massage technieken vervormen de fibroblasten waardoor er collageen wordt aangemaakt en de elasticiteit in de huid wordt verbeterd.

 

 

Eenmalige behandeling of kuurverband

Deze behandeling kan ingezet worden om eenmalig de huid een boost te geven. Wil je écht je huid verbeteren dan raad ik je aan de bindweefselmassage in kuurverband toe te passen. Naarmate de kuur vordert, wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van de huid er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.

Het meest effectief is om dan iedere week gedurende een periode van 6 weken een bindweefselmassage uit te laten voeren.

Om het effect te onderhouden wordt aanbevolen om vervolgens 1 x per 6 weken terug te komen of door tijdens de regelmatige gezichtsbehandeling de gezichtsmassage te vervangen door de bindweefselmassage.

Bindweefselmassage basis

- Reiniging gezicht, hals en decollete 
- Bindweefselmassage gezicht, hals en decollete
- Serum en creme

 

Bindweefselmassage compleet

  • Reiniging gezicht, hals en decollete
  • Peeling
  • Bindweefselmassage
  • Oxygen- of Anti-aging masker
  • Serum en creme
  •  

Tarieven:

Bindweefselmassage basis45 min.€  47,50
Bindweefselmassage basis kuur 6x € 270,-
Bindweefselmassage compleet65 min.€   62,50
Gezichtsbehandeling SPA Relax inclusief bindweefselmassage80 min.€   75,-

Contra-indicaties

- Koorts
- Hartklachten
- Bloedstollingsproblemen
- Actinische keratose, (huid)kanker 
- Een beschadigde huid met wondjes en schaafplekken
- Ernstige ontstekingen en (virus)infecties 
- Eczeem
- Zwangerschap/Borstvoeding
- Specifieke medicatie (o.a. Corticosteroïden)